offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    UPC ÁSZF változás: SMTP szűrés, elektronikus számla

    2008.05.30. 14:00 | offline | 6 komment

    Címkék: upc ászf

    2008. június 26-i hatállyal módosulnak a UPC Magyarország Kft. internet-hozzáférési szolgáltatásaira Általános Szerződési Feltételei.
    A változások tételesen a következők:
    • Mindhárom szolgáltatásra vonatkozóan a papíralapú számlákra vonatkozó díj bevezetésével összefüggésben annak meghatározása az érintett ÁSZF-ek 17. pontjában, illetve mértéke az egyes szolgáltatások díjszabásait tartalmazó mellékletében;
    • változik a portszűrés szabályozása, kiegészül az e-mail kommunikáció (SMTP) korlátozásának lehetőségével;
    • az Internet szolgáltatás vonatkozásában módosul az ÁSZF 10.1., 10.2. pontjaiban – A szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti szolgáltatáskorlátozás – a korlátozás eseteinek és azok szankcióinak meghatározása és ezzel összefüggésben módosult az ÁSZF 11.3. pontja – Szolgáltatói felmondás az Előfizető szerződésszegése miatt.
    A változásokról bővebben:

    Változik a portszűrés szabályozása, törlésre kerül a 4.3 pontból a portszűrésre - kiemelten a 139-es port forgalmának szűrésére - vonatkozó rész:

    4.3. A szolgáltatás igénybevételének időbeli és földrajzi korlátjai

    A szolgáltató az előfizetői végberendezés és az azon tárolt adatok megóvása és biztonsága érdekében a szolgáltatás rendeltetésszerű használhatóságát nem befolyásoló módon portszűrést alkalmazhat és egyes portok – így különösen a 139-es port – forgalmát letilthatja.

    A fenti szabályozás szigorodva, kiegészülve az e-mail kommunikáció (SMTP) korlátozásának lehetőségével új, 4.4-es pontba foglalva kap helyet: 

    4.4. A szolgáltatás igénybevételének egyéb korlátja
    A Szolgáltató a hálózatának, Előfizetőinek valamint az előfizetői végberendezés és az azon tárolt adatok megóvásának és biztonságának érdekében a szolgáltatás rendeltetésszerű használhatóságát nem befolyásoló módon portszűrést alkalmazhat és egyes portok forgalmát letilthatja valamint előírhatja a szolgáltató SMTP szerverének használatát, azaz korlátozhatja az Internet kapcsolaton keresztül küldött, de nem a Szolgáltató e-mail (SMTP) szerverén át folytatott e-mail kommunikációt annak tartalmi vizsgálata és rögzítése nélkül.

    Az Internet szolgáltatás vonatkozásában módosul az ÁSZF 10.1., 10.2. pontjaiban – A szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti szolgáltatáskorlátozás – a korlátozás eseteinek és azok szankcióinak meghatározása és ezzel összefüggésben módosult az ÁSZF 11.3. pontja – Szolgáltatói felmondás az Előfizető szerződésszegése miatt. Kedvező változás az ÁSZF 10. pontjában azon új vállalás, melynek értelmében a korlátozás okának megszünése és ennek hitelt érdemlő bizonyítása után Szolgáltató azonnal, késlekedés nélkül köteles feloldani a korlátozást:
    A szolgáltató a korlátozást haladéktalanul megszünteti, amennyiben az előfizető a korlátozás okát megszünteti, és erről a szolgáltató hitelt érdemlő módon tudomást szerez.
    A szolgáltató a szolgáltatás igénybe vehetőségének újbóli biztosításáért az elfizetői szerződésben feltüntetett – indokolt és méltányos – díjat számolhat fel.
    Az ÁSZF 10.1 pontja gyakorlatilag változatlan tartalommal, de 10.1.1 számozással az "Extrém használat" fogalmát tartalmazza, a korábbi ÁSZF módosítás szerinti 300 GB-os
    emeléssel, ahogy arról más korábban írtam:UPC ÁSZF változás, forgalmi korlát 250GB->300GB!

    Új elem az ÁSZF-ben, hogy a 10.1 (Szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás) pont kiegészül a SPAM és Vírus küldők elleni fellépés lehetőségével, az új 10.1.2 (Tömeges levélküldés) és 10.1.3 (Egyéb elektronikus levelek küldése) pontokban leírt feltételek szerint:
    10.1.2 Tömeges levélküldés
    Amennyiben az Előfizető a számára nyújtott szolgáltatást felhasználva nagy mennyiség levelet küld, mellyel a szolgáltató hálózatát túlterheli, a szolgáltató a szolgáltatást korlátozhatja. Tömeges levélküldésnek minősülnek:
    • (i) olyan tömegesen küldött, nagy mennyiségű e-mail, amelyeknek tartalma egymással nagymértékben azonos és a címzettek nem kérték kifejezetten, hogy ezen e-mail-eket megkapják,
    • (ii) olyan e-mail-ek, amelyek több mint 32 címzettet tartalmaznak a „címzettek „listában (To,Cc,Bcc)
    • (iii) ingyenes e-mail szolgáltatások igénybevételével nagy mennyiségű levél átirányítása (mail forward)
    • (iv) olyan e-mail-ek, amelyek nagy méretűek, és rövid idő alatt nagy mennyiségben kerültek elküldésre
    A Szolgáltató az ilyen kéretlen tömeges e-mail-ek , illetve nagy mennyiségű levelek átvételét, illetve továbbítását a hálózatának és rendszereinek védelme érdekében szoftveres és/vagy hardveres eszközök segítségével megtagadhatja.

    10.1.3 Egyéb elektronikus levelek küldése
    Ilyennek minősül az, ha az Előfizető a számára nyújtott szolgáltatást felhasználva olyan elektronikus levelet küld, amely:
    • (i) Vírust vagy egyéb kártékony programot csatolt állományként tartalmaz.
    Részben a fenti szigorításokkal összefüggésben módosult az ÁSZF 11.3. pontja – Szolgáltatói felmondás az Előfizető szerződésszegése miatt:
    11.3.2. Jogosulatlan adatszerzés és adatküldés:

    11.3.2.1. Az Előfizető a számára nyújtott szolgáltatást felhasználva jogosulatlan adatszerzésre, adatküldésre vagy más számítógépes rendszerekbe történ behatolásra tesz kísérletet, illetve hajt végre, különösen:
    • (i) az internet használók személyi számítógépén vagy szerverén tárolt, illetve internetezés közben használt nem nyilvános vagy üzleti titkot képez adatok, állományok engedély nélküli megtekintése, megszerzése vagy az erre irányuló kísérlet,
    • (ii) az internet használók személyi számítógépén vagy szerverén tárolt adatok, állományok engedély nélküli megváltoztatása vagy az erre irányuló kísérlet,
    • (iii) az internethasználók személyi számítógépére vagy szerverére olyan adatok, állományok engedély nélküli feltöltése vagy ennek kísérlete, amely az előfizetőt kompromittálhatja, illetve a számítógép működését hátrányosan befolyásolhatja,
    • (iv) mások tulajdonát képező számítógépek és azok erőforrásainak engedély nélküli felhasználása saját célra (pl.proxy, e-mail szerverek, nyomtatók , hálózati átjárók és egyéb kapcsolt hardver eszközök).
    11.3.2.2 Jogosulatlan adatszerzés és adatküldés a Szolgáltató szerveréről
    Az előfizető a számára nyújtott szolgáltatást felhasználva Szolgáltató szerverén olyan adatokat, információkat tárol vagy továbbít, amely:
    • (i) jogosulatlanul megszerzett, illetve szerzői jogokat sért,
    • (ii) a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértő. Ilyen például a félrevezető, trágár, szexuális, erőszakos tartalmú, a törvényellenes cselekedetre felbujtó, illetve vallási, politikai ellentétet szító tartalom,
    • (iii) az Alkotmányba vagy a hatályos törvényekbe, jogszabályokba ütköznek,
    • (iv) az Előfizető által kínált termék tulajdonságairól vagy szolgáltatás tartalmáról , illetve ezek áráról bárkit félrevezetnek.

    11.3.2 További szerződésszegésnek minősül, ha
    • (i) ha az előfizető számítógépén vagy szerverén open relay vagy open proxy szolgáltatás fut, és ezen szolgáltatással bizonyíthatóan SPAM levelek lettek kiküldve,
    • (ii) számítógépén vagy szerverén tudatosan vagy tudta nélkül adathalász vagy trójai webszerver üzemeltet,
    • (iii) IP címét meghamisítja,
    • (iv) olyan tevékenységet folytat, amely alkalmas egy vagy több számítógép vagy hálózat túlterhelésére (DDOS),
    • (v) portscan tevékenységet végez.
    A nemrég bevezetett elektronikus számla (e-számla) szolgáltatással összefüggésben a papíralapú számlákra vonatkozóan külön díj kerül bevezetésre, ezért az ÁSZF 17. pontja kiegészül az alábbiakkal:
    A szolgáltató a havi, féléves valamint éves gyakorisággal kiküldött előfizetési számla (papír alapú számla) kiállításáért úgy nevezett papír alapú számla díjat számít fel számlánként valamennyi szolgáltatásra és előfizeti kategóriára vonatkozóan, melyet a havi, féléves vagy éves előfizetési számla tartalmaz, és melynek megfizetése a tárgyidőszakban esedékes. Elektronikus számla küldése esetén az előfizető mentesül a papír alapú számla-díj fizetése alól. A számla-kiállítási díj összegét a 3. számú melléklet tartalmazza.
    Az ÁSZF 3.sz. melléklete (Szolgáltatási Díjak) kiegészül az alábbi tétellel:
    • A DÍJAK ALKALMAZÁSA: A szolgáltató a havi, féléves valamint éves gyakorisággal kiküldött előfizetési számla (papír alapú számla) kiállításáért úgy nevezett papír alapú számla díjat számít fel, melyet a havi, féléves vagy éves előfizetési számla tartalmaz, és melynek megfizetése a tárgyidőszakban esedékes. Elektronikus számla küldése esetén az előfizető mentesül a papír alapú számla-díj fizetése alól.
    • ELNEVEZÉSE: Papír alapú számla-díj
    • MÉRTÉKE: 80 + áfa azaz 96 Ft/ számla

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr58494911

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.31. 16:28:17

    Megértem én a felburjánzó társadalmi igényt, de a
    "tudta nélkül adathalász vagy trójai webszerver üzemeltet"
    nem durva kicsit?
    Vírusvédelem rulez, ám jobb lenne, ha ők gondoskodnának kicsit jobban a központi védelemről, nem pedig kivágnák a vírusölök frissítésével lemaradt usereket.

    Egyébként személy szerint roppant elégedett vagyok velük (Veszprém).

    bellatonna 2008.06.01. 11:14:43

    Max Power: pont erről szól az SMTP szűrés, hogy ha az ügyfél beszívott egy spam robotot, akkor nem a user-t vágják ki, hanem az levélküldést tiltják le.
    A trójai webszerver elleni központi védelem alatt te azt érted, hogy a UPC tiltsa központilag a kényes portokat? Szerintem ez sok usernek nem tetszene. ;)

    Polesz 2008.08.29. 12:42:24

    Remélem hogy a továbbiakban is használhatom a saját SMTP szerveremet mivel laptopot hurcolok nem akarnék mindenhol külön SMTP-vel szopni.

    Miki 2008.10.03. 11:55:26

    A forgalom.upc.hu oldalra bejelentkezve lehet engedélyeztetni az SMTP levélküldést. Alapból tiltva van, de az előfizető kérheti az engedélyezést.

    narancs 2008.12.03. 23:24:01

    Azt szeretném megkérdezni, hogy valahol olvastam, hogy ha ászf módosítás van, akkor felmondhatom egy vagy 2 hónapig a szolgáltatást, anélkül, hogy a hűségnyilatkozatot megsérteném. Erről kaphatnék bővebb információt?
    köszönöm a válaszokat!

    Dehogymen 2008.12.07. 15:20:18

    Az egyoldalú szerződésmódosítás esetén lehetséges szerződés felbontás lehetősége engem is érdekelne.
    úgy tudom , hogy a szerződés két fél között áll fent, és ha az egyik feltételeket módosít akkor a másik következmények nélkül kiléphet, mivel az új szerződési feltételek rá már nem vonatkoznak. :)
    süti beállítások módosítása