offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    TANTUSZ – Segít dönteni

    2008.11.03. 10:15 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: nhh tantusz hfjk

    Vásárlóként, érdeklődőként nehéz és gyakran reménytelen próbálkozás eligazodni a különféle szolgáltatói ajánlatok rengetegében; a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a hírközlési fogyasztói jogok képviselője ebben kíván segítségére lenni.

    Az NHH és HFJK közös oldala a www.tantusz.nhh.hu címen elérhető TANTUSZ, a hazai hírközlési piac valamennyi szolgáltatásáról tájékoztató adatokkal, hasznos információkkal szolgál.

    A részletes és alapos tájékoztatást célul kitűző honlap segítségével saját fogyasztói igényei és szokásai alapján kiválaszthatja az Ön számára legelőnyösebb mobil- és vezetékes szolgáltatásokat. Ezen felül a TANTUSZ bemutatja a külföldi mobiltelefon-használat (roaming) díjait, illetve a szélessávú internet-hozzáférést és a televíziós szolgáltatásokat kínáló cégek ajánlatait is.

    A portál folyamatosan frissül és bővül. Az NHH eltökélt szándéka, hogy a tudatos fogyasztói magatartás érdekében a hazai hírközlési szolgáltatások valamennyi nyilvános adatát közzéteszi.

    A TANTUSZ tehát segít a helyes döntések meghozatalában, de a teljes körű információszerzés érekében, olvassa el a szolgáltatók szerződéses feltételeit és az egyéb részletekről tájékozódjon a szolgáltatók honlapján, illetve ügyfélszolgálatán is.

    TARIFA-ÖSSZEHASONLÍTÓK

    TANTUSZ Mobil

    A mobiltarifa-összehasonlító rendszer a szolgáltatók által kínált több száz tarifacsomag legfontosabb elemeit, összetevőit veszi figyelembe. Az alkalmazás eredményes használatához ajánlott a már meglévő telefonszámlái, vagy telefonálási szokásai alapján kiválasztani, illetve megadni a legfontosabb adatokat, így például azt, hogy mikor, mely vezetékes vagy mobilhálózatokba telefonál legtöbbet (hívásirány), és jellemzően milyen hosszan. Ugyancsak érdemes a küldött SMS-ek és MMS-ek számát, illetve – amennyiben igényli – a WAP és GPRS-forgalmat is megadni a megfelelő mezőkben.

    TANTUSZ Roaming

    A mobilszolgáltatók ügyfeleinek mutatja be, hogy mennyibe kerül a mobiltelefon-használat az EU-tagállamokban, a szomszédos országokban, illetve a legnépszerűbb turisztikai célországokban. Könnyen és egyszerűen tájékoztat arról, mennyibe kerül külföldön hívást fogadni, illetve indítani haza, a tartózkodási-, vagy harmadik országba, mi az ára az SMS, MMS küldésnek illetve fogadásnak, valamint a GPRS adatforgalomnak.

    TANTUSZ Vezetékes

    A vezetékes tarifa-összehasonlító alkalmazás a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. Bemutatja, hogy egy adott földrajzi helyen mely szolgáltatások érhetőek el és a program – a mobiltelefonos változathoz hasonlóan – az Ön forgalmi adatai (kapcsolások száma, hívásirányok) alapján végez költségbecslést az elérhető tarifacsomagokra, majd megkeresi a legalacsonyabb költségű csomagokat az igénybevett napszakok szerinti eloszlás, valamint a hívásmennyiség megadása után. Az alkalmazás az üzleti előfizetők számára is tájékoztatást ad arról, hogy a meglévő vagy leendő előfizetés földrajzi helyén mely szolgáltatók kínálatából lehet választani.

     

    SZOLGÁLTATÁSKERESŐK

    TANTUSZ Internet

    A kereső segítségével megtudhatja, hogy lakóhelyén (település és utcanév megadásával) milyen szélessávú internetszolgáltatást érhet el. Így az Ön számára legelőnyösebb ajánlatot választhatja ki, legyen szó vezetékes telefonhálózaton (pl. ADSL), kábeltelevíziós vagy vezeték nélküli hálózaton keresztül működő szélessávú kapcsolatról.

    TANTUSZ Televízió

    A televíziós szolgáltatáskereső segítségével pontos képet kaphat a saját lakóhelyén (település és utcanév megadásával) televíziós szolgáltatást kínáló szolgáltatókról, illetve a szolgáltatók által kínált csomagok áráról és tartalmáról. Az alkalmazás adatai között a jövőben megtalálhatja majd a földfelszíni digitális televíziózás lefedettségi adatait is.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr9753458

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása