offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    Új lendületet kaphat a mobil szélessáv terjedése

    2008.08.13. 11:00 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: mobiltelefon szélessáv nhh

    Augusztus 8-án a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter aláírta a frekvencia-lekötés és használat díjait csökkentő rendeletét. Az UMTS sáv használatában nyújtott kedvezmény nyomán várható, hogy a szolgáltatók az eddigi díjak mellett gazdaságosan le nem fedhető területeken is bővítik majd kapacitásaikat. A rendelet előkészítésében a műszaki főigazgató-helyettes irányításával az NHH Frekvenciagazdálkodási Igazgatóság munkatársai működtek közre.

    A díjkedvezmény mértéke nagymértékben függ a szolgáltatók által telepített bázisállomások számától, amely szám meghatározza a szélessávú mobil-internet eléréssel lefedett területek méretét. A lefedettség növelése elsősorban az elmaradott térségek mobil internet-ellátása szempontjából nagyon fontos, hiszen azokon a területeken, ahol a szolgáltatói bevételek megfelelő alapot nyújtanak a fejlesztésekhez eddig sem okozott gondot a mobil-internet használat.

     

    A frekvenciadíjak díjcsökkentéstől az várható, hogy a szolgáltatók elsősorban az eddigi díjak mellett gazdaságosan le nem fedhető területeken is bővítik kapacitásaikat. A díjcsökkentés így várhatóan ösztönözni fogja a szélessávú fejlesztéseket, a mobil szélessáv elterjesztését, és a mielőbbi országos lefedettség elérését. A díjkedvezményt az UMTS sávban használt frekvenciákra a harmadik negyedévtől lehet érvényesíteni.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr19613910

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása