offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    T-* ÁSZF június 1-től érvényes változásai

    2008.05.03. 14:45 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: t online t com ászf

    Közlemény a Magyar Telekom Nyrt. Általános szerződési feltételeinek módosulásáról


    A Magyar Telekom Nyrt. 2008. június 1-jei hatállyal módosítja a telefonszolgáltatások igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltételeit (Telefon ÁSZF), továbbá ugyancsak 2008. június 1-jei hatállyal az internethozzáférés-, internetellátás- szolgáltatások igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltételeit (5. sz. függelék), a Nyílt Internet szolgáltatást, a bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltétel 1., 2., 3. , és 4. sz. függelékeit és az egyedi előfizetői szerződéseket, valamint a 77, 78, 79 primer körzetekben a bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltétel és az általános szerződési feltétel I., III. és IV. sz. függelékét, az adathálózati szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltétel törzsszövegét és ennek 9. sz. függelékét (Metronet szolgáltatás).


    • A Telefonszolgáltatásokra vonatkozó ÁSZF 2008. június 1-jétől érvénybe lépő hatályos változása:
    1. Bővül a Magyar Telekom vezetékes hálózatából elérhető ügyfélszolgálati számok köre a Monor Telefon Társaság Kft. 1429-es számával és az Invitel Zrt. 14541-es helyi díjazású számaival. Módosul az Invitel Zrt. 1240-es ügyfélszolgálati számának díjazása, ez 2008. június 1-jétől helyi díjazásúvá válik. (Telefon ÁSZF függelék V. fejezet 2. 5. 20.).

    2. Az egyéb szolgáltató 1. kategória kiegészül 10 újabb szolgáltatóval, ezek az alábbiak: DKTV, eWorldCom, IoCom, Nexum/InternetX, N-Tel, On Line System, Opennetworks, Radiolan, Corporate United, WNET. (Telefon ÁSZF törzsrész II. fejezet, függelék V. fejezet 2. 1. 5.).

    3. Bővültek a Magyar Telekom hálózatából elérhető helytől független elektronikus hírközlési szolgáltatások (#21) számai: az egyéb szolgáltató 21-es hálózatkijelölő számai az eTel és az eTel-lel szerződött szolgáltatók (Opennetworks, On Line System, eWorldCom ,IoCom) számaival (Telefon ÁSZF függelék V. fejezet 2. 5. 5. 4).

    4. A Magyar Telekom 2008. július 1-jei hatállyal megszünteti a kezelői szolgáltatásait és a kézi kapcsolások külön szolgáltatásait, így az erre vonatkozó szerződéseket felmondja. (Telefon ÁSZF törzsrész II. fejezet 2. pont, függelék III. fejezet 4. 10., függelék V. fejezet 1. 2., 1. 4.).

    5. Pontosítottuk az áthelyezés díjait az adott vonal jellegének megfelelően, a díjak következők szerint alakulnak: áthelyezés analóg vonal esetén: 2000 Ft, ISDN2 vonal esetén: 5000 Ft, ISDN30 vonal esetén: 192 000 Ft. (Telefon ÁSZF függelék V. fejezet 2. 4. 1.).

    6. Pontosítottuk az egyes minőségi mutatók származtatását, illetve számítási módját. (Telefon ÁSZF függelék VI. fejezet).
    7. Pontosítottuk a hazaszámlázó-hívókártya igénybevételi feltételeit. (Telefon ÁSZF függelék V. fejezet 2. 1. 7.).

    8. Pontosítottuk az átírás igénybevételi feltételeit. (Telefon ÁSZF törzsrész V. fejezet 8. 6., 8. 6. 1.).
    • Az Internet-hozzáférés-, internetellátás-szolgáltatás igénybevételére, a bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére, a 77, 78, 79 primer körzetekben a bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére, az adathálózati szolgáltatás igénybevételére vonatkozó ÁSZF 2008. június 1-jétől hatályos változása:
    1. A Nyílt Internet szolgáltatás vonatkozásában a módosítás az 5. sz. függelék 5. pontját érinti olyan módon, hogy a módosítás értelmében a szolgáltató által meghatározott díjazási időszakok pontosításra kerültek.

    2. A 77, 78, 79 primer körzetekre vonatkozó bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltétel törzsszövege, továbbá az I. sz. III. sz. és IV. sz. függelékek azért kerültek módosításra, mert az általános szerződési feltételben és a függelékben meghatározott szolgáltatás értékesítése 2008. június 1-jétől megszüntetésre került, továbbá aktualizálásra kerültek az ügyfélkapcsolati helyek és a hibabejelentés helyei. A módosítás az alábbi pontokat érinti: a törzsszöveg 2. 3., 2. 6. pontjai, az I. sz. függelék 1. 2. és 1. 3. pontjai és a IV. fejezet III. sz. függelékének 1. pontja. A IV. függelék törlésre került.

    3. A bérelt vonali szolgáltatás igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltétel 1. sz., 2. sz., 3. sz., és 4. sz. függelékeiben, valamint ezen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó egyedi szerződésekben az ügyfélkapcsolati helyek pontosításra kerültek.

    4. Az adathálózati általános szerződési feltétel törzsrésze és ennek 9. sz. függeléke (a Metronet szolgáltatás) azért került módosításra, mert a Metronet szolgáltatás értékesítése 2008. június 1-jétől megszűnik. A módosítás az adathálózati általános szerződési feltétel törzsszövegének 2. 1. 9. pontját és a 9. sz. függelék 1. pontját érinti.
    A fenti változásokat a körülményekben bekövetkezett lényeges változás, illetve jogszabályi előírás indokolja. Tájékoztatjuk továbbá tisztelt ügyfeleinket, hogy amennyiben a jelen módosításokat nem kívánják elfogadni, úgy az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § (4) és (5) bekezdéseiben meghatározott jogokkal élhetnek. Az Általános szerződési feltételek módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 2008. április 30-án megtalálható a Magyar Telekom Nyrt. honlapján (www.magyartelekom.hu) és valamennyi ügyfélszolgálatán. Ügyfeleink a változásokról a Magyar Telekom hálózatából ingyenesen hívható 1412 ügyfélkapcsolati számon is tájékozódhatnak.

    (forrás: http://www.t-com.hu/egyeni/docs/hirdetmeny_080430.pdf)

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr63452572

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása