offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    INVITEL Zrt. ÁSZF április 1-től érvényes változásai

    2008.03.12. 12:40 | offline | 1 komment

    Címkék: telefon internet invitel ászf

    Az INVITEL Távközlési Zrt. (Invitel) tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a távbeszélő, valamint az internet, adathálózati és bérelt vonali szolgáltatásainak nyújtására vonatkozó általános szerződési feltételeit (Telefon ÁSZF illetve Internet ÁSZF) 2008. április 01. napjától a jelen közleményben foglaltak szerint módosítja:

    A.) A Telefon ÁSZF törzsszövegét érintő változások

    1.) A telefonos ügyfélszolgálat szombati nyitva tartása üzleti előfizetők számára megszűnik (1.3. pont).

    2.) Az egyedi előfizetői szerződések kötelező tartalmi elemei közül kikerül a természetes személy előfizető anyja neve (2.4.1. (2) c. pont).

    3.) Váltószám díjcsomagok csomagváltása esetén a Szolgáltató a csomagváltást az igény kézhezvételét követő 5 munkanapon belül teljesíti (14.1.4.2. (4) pont).

    B.) A Telefon ÁSZF mellékleteit érintő változások

    1.) A szolgáltatások leírását tartalmazó 1. számú melléklet kiegészül a Neophone hívókártya igénybevételének szabályaival, valamint a szolgáltatások statisztikai besorolásával, továbbá érdemi változások nélkül új szerkezetet kap.

    2.) A szolgáltatások díjait tartalmazó 2.1. számú mellékletben az ISDN 30 p-p 0/100 csomag mellé választható kiegészítő szolgáltatások díjszerkezete pontosításra kerül. A Neophone hívókártyára vonatkozó 1.2.3. pontba bekerül az országok díjzóna besorolása. A rövidített hívószámokat tartalmazó 1.2.11 pont kiegészül egyes társaságok adataival, valamint egyes díjtételek javításra kerülnek. A 1747 Invitel csomagváltó vonal megszűnik.

    3.) A választható csomagok díjait tartalmazó 2.2. számú melléklet kiegészül az egyetemes szolgáltatási területen és azon kívül igényelhető Neophone Hívókártya adataival (1.3.1. pont).

    4.) A lezárt díjcsomagok díjait tartalmazó 2.3, számú mellékletből kikerülnek az értékesítésből kivezetett következő hívásirányok: Thuraya, Irídium Alap és Komfort, Inmarsat A, B, M, miniM, Aero, a Globalstar, az Emsat, valamint a SAT 1, 2 és 3 díjzóna.

    5.) Az ügyfélkapcsolati pontokat tartalmazó 4. számú mellékletben megjelenik a pápai Telepont új címe: 8500 Pápa, Kossuth u. 9. C.) Az Internet ÁSZF törzsszövegét érintő változások

    1.) A telefonos ügyfélszolgálat szombati nyitva tartása üzleti előfizetők számára megszűnik (1.3. pont)

    2.) Az előfizetői szerződés megszűnésének feltételei kiegészülnek azzal az esettel, ha az előfizetői hozzáférési pont az Invitel érdekkörén kívül eső ok miatt nem létesíthető (8.3. (1) g, 8.3. (2) g és 11.2.1. (4) pont).

    3.) A szövegből kikerült néhány, csak a hangszolgáltatásra jellemző előírás (8.3. (4),10.3. (10), 14.5. (3), 14.6. (5), (6), (7), melyek a Telefon ÁSZF-ben találhatók.

    4.) A kedvezményes akciókban való részvétel esetén - amennyiben az előfizető az akciós feltételeknek nem felel meg, és az ÁSZF-ben foglalt feltételekkel nem kíván szerződést kötni - az Invitel ennek kapcsán felmerült igazalt költségeit meg kell fizetnie (14.6. (7) pont).

    D.) Az Internet ÁSZF mellékleteit érintő változások

    1.) A szolgáltatások leírását tartalmazó 1. számú melléklet kiegészül az Invitel egyetemes szolgáltatási területeinek és az Internet

    behívószámoknak a felsorolásával, valamint a szolgáltatások statisztikai besorolásával, továbbá érdemi változások nélkül új szerkezetet kap.

    2.) A választható díjcsomagok díjait tartalmazó 2.1. számú mellékletből kikerül a kivezetett vírusvédelmi szolgáltatás díja (1.4.1. pont). A melléklet kiegészül a Neophone CIassIP és a VoIPER módosított díjaival (2.5. pont), valamint a vonal-üzembentartási (VÜSZ) szolgáltatás díjaival (4. pont) az alábbiak szerint:

    Egyszeri díj Egyszeri díj Havidíj Havidíj

    (Nettó Ft) (Bruttó Ft) (Nettó Ft) (Bruttó Ft)

    Egyéni, lakossági 16 000 19 200 2 000 2 400

    Üzleti 16 000 19 200 2 000 2 400

    3.) A szolgáltatásminőségi mutatókat tartalmazó 3. számú melléklet kiegészül az Internet elérési szolgáltatások garantált le- és feltöltési sebességeivel (I. táblázat).

    4.) Az ügyfélkapcsolati pontokat (ártalmazó 4. számú mellékletben megjelenik a pápai Telepont új címe: 8500 Pápa, Kossuth u. 9.

    E.) Díjemelésre és egyidejű díjcsökkentésre vonatkozó külön közlemény

    Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hagy a 3/2002 (1.21.) MeHVM sz. rendelet 18. §-a alapján az Invitel kötelezettsége, hogy amennyiben a mobil szolgáltatók a vele szemben érvényesített végződtetési díjaikat csökkentik, az ebből eredő költségmegtakarítást egyetemes díjcsomagjainak előfizetői számára tovább kell adnia. Az Invitel e kötelezettségének 2008. április 01. napjától olyan módon tesz eleget, hogy egyetemes díjcsomagjaiban a 3/2002 (1.21.) MeHVM sz. rendelet 12.§-a által számára engedélyezett és végrehajtott díjemelést (amelynek mértékét tájékoztatásul a Telefon ÁSZF 2.2. számú mellékletéhez csatolt 1. számú Függelék tartalmazza) egyidejűleg azonos mértékű díjcsökkentéssel korrigálja, mégpedig a következő mértékben:

    - a díjkülönbözet a 66, 68, 89, 95, 32 földrajzi számozási körzetekben az Egyetemes, Otthon Prémium, Otthon 180, Otthon 60, és Üzleti Alap díjcsomagok T-Mobile, Pannon, és Vodafone hívásirányaiban, nappali és kedvezményes időszakokban egységesen nettó 8.-Ft/perc (bruttó 9,6.-Ft/perc)

    - a díjkülönbözet a 24, 25, 27, 28, 33, 57, 62, 63, 88 földrajzi számozási körzetekben az üzleti és egyéni Alaphang egyetemes díjcsomagok T-Mobile, Pannon, és Vodafone hívásirányaiban, nappali és kedvezményes időszakokban egységesen nettó 12.-Ft/perc (bruttó 14,4.-Ft/perc).

    A fenti változásokra való tekintettel meglévő előfizetőink az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § (4) bekezdésében írottak szerint a hirdetmény közzététele időpontjától számított 8 napon belül azonnali hatállyal, - amennyiben pedig a jelen közleményben írt módosítás rájuk hátrányos rendelkezést tartalmaz, úgy a 132. § (5) bekezdésben írt feltételekkel 15 napon belül, további jogkövetkezmények nélkül - előfizetői szerződésüket felmondhatják. Amennyiben fenti jogukkal ezen időtartamon belül nem élnek, úgy ez az ÁSZF-módosítások elfogadásának minősül.

    Az előfizetői szerződések, továbbá az ÁSZF-jelen módosítással nem érintett pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak. A módosított ÁSZF egységes szerkezetbe foglalt szövege, valamint annak Kivonata megtekinthető az Invitel internetes honlapján (www.invitel.hu), továbbá az Invitel Telepontjaiban (ügyfélszolgálati irodákban).

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr60377734

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    ili 2008.08.30. 15:45:33

    Az lenne a kérdésem,hogy nekem ez az új váltószám dijcsomag mennyibe fog kerülni????????Estleg nincs előfizetési dija?MA hívtak fel ezzel kapcsolatban,de én nem értem!Mit tegyek,ha nem akarom ezt a csomagot??
    Köszönöm!
    ili
    süti beállítások módosítása