offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    Papír alapú számladíj: meghátrált a UPC

    2008.07.22. 11:30 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: upc számlázás sajtótájékoztató ászf

    A UPC visszavonta a papír alapú számlákra vonatkozóan, július 1-jétől bevezetett bruttó 96 forintos díjat - tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t. A UPC a papír alapú számladíjat - a szolgáltató közlése szerint - a következő „számlaciklustól”, augusztus 1-jétől már nem alkalmazza.

    A UPC idén áprilisban csatlakozott a Díjnet Zrt. elektronikus számlaküldési és -fizetési rendszeréhez, lehetővé téve előfizetőinek, hogy ezen a rendszeren keresztül a UPC-számláit ne papír alapon, hanem a sokkal kényelmesebb, rugalmasabb elektronikus úton kapják meg. Az elektronikus számlázás tömeges elterjesztésének elősegítése érdekében a vállalat július elsejétől a papír alapú számlák kiállításáért és postázásáért bruttó 96 forintos díjat vezetett be. Mivel ez a díj csak a papír alapú számlákra vonatkozott, természetesen minden olyan előfizető mentesült a díj megfizetése alól, aki az elektronikus számlázást választotta.

    Az előfizetői visszajelzések, illetve az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott konzultációk nyomán azonban a UPC felülvizsgálta korábbi döntését és visszavonta a papír alapú számlákra vonatkozó díjat. Így a szóban forgó díjfizetési rendelkezést az Általános Szerződési Feltételeiből is törli a cég. A visszavonás legfontosabb oka, hogy a tapasztalatok azt mutatják, az elektronikus számlafogadás és -fizetés ma még sok fogyasztó számára nehézségekbe ütközik. A UPC véleménye az: a tömeges áttérésre Magyarországon jelenleg még nem érett meg a helyzet.

    (forrás: MTI)

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr36579681

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása