offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    6.7%-os ADSL áremelkedés az Externet-nél

    2008.06.18. 10:00 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: internet adsl externet ászf hűségszerzôdés


    A napokban az alábbi tartalmú e-mail üzenetet kapott az Externet Nyrt.-től több ADSL szolgáltatást igénybe vevő ügyfelük:

    Tisztelt Előfizetőnk!

    Társaságunk mindig igyekezett a piaci lehetőségekhez mérten kedvező árfekvésű szolgáltatásokat nyújtani előfizetőinek, és valamennyi olyan kedvezményt átadni, melyet az aktuális piaci feltételek lehetővé tettek.

    Az elmúlt években a kedvezőtlen hazai gazdasági környezet, a jelentősen növekvő infláció, illetve a költségek általános növekedése az Externet Nyrt. működését is érintette, ezért az ezekből adódó költségnövekedés egy részét kénytelenek vagyunk előfizetői árainkban érvényesíteni.

    Ennek következtében az Ön ADSL előfizetési díja a tárgyévet megelőző naptári év fogyasztói árindex mértékével, vagyis 6.7%-kal emelkedik 2008. július 1-től, összhangban az ÁSZF 7.3. pontjával.

    Bízunk benne, hogy szolgáltatásunkkal elégedett és továbbra is előfizetőink között tisztelhetjük.

    Üdvözlettel,
    Externet Nyrt.

    Az értesítő email-ben hivatkozott ÁSZF 7.3 pontja az alábbi:

    7.3. A szolgáltatási díjak módosítása
    A szolgáltatási díjakat a szolgáltató jogosult minden év január 1. napjától a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított előző évi fogyasztói árindex mértékének megfelelen egyoldalúan módosítani, továbbá jogosult bármikor egyoldalúan módosítani, ha azt a gazdálkodását, illetőleg a szolgáltatást befolyásoló körülmények, így különösen az üzemeltetési, működési költségek emelkedése, a hálózat műszaki korszerűsítése vagy jogszabályi változások indokolják. A szolgáltató a szolgáltatási díjak módosítását köteles a hatálybalépést megelőzően az ügyfélszolgálatán közzétenni és arról az előfizetőt közvetlenül - elektronikus levélben, vagy egyéb távközlési úton - megfelelően értesíteni.
    Bár a küldött elektronikus levélben nem hívta fel a szolgáltató az ÁSZF 7.3 pontjára a figyelmet, ennek a pontnak az értelmében az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül jogosult felmondani az előfizetői szerződést jogkövetkezmények nélkül. Ha az előfizető kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi (hűségszerződés), a hivatkozott ÁSZF pont alapján szintén jogosult felmondani az előfizetői szerződést 15 napon belül, ha az ÁSZF módosítása érinti a kapott kedvezményeket. Jelen esetben a kedvezményes havidíjat érinti az ÁSZF változás, ezért: "Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja az előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét."

    7.2. Az ÁSZF módosítása
    A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen ÁSZF-et saját döntése alapján, a mindenkor hatályos jogszabályok keretei között bármikor egyoldalúan módosítsa. A szolgáltató köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az előfizetőket értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről szóló tájékoztatással együtt. Ebben az esetben az előfizető jogosult az értesítést követő 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására. Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető az elfizetői szerződést ilyen esetben azonban akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja az előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét. A szolgáltató nem köteles a fentebb megjelölt értesítési határidőket az általános szerződési feltételek azon módosításaira alkalmazni, amikor az általános szerződési feltételek módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé, és a módosítás a már nyújtott szolgáltatásokra vonatkozó általános szerződéses feltételeket nem érinti, vagy ha a módosítással kizárólag valamely előfizetői díj csökken. Az ÁSZF, az egyedi előfizetői szerződés, illetve az azokban alkalmazott díj szolgáltató általi egyoldalú módosítása esetén a nyilatkozattétel elmulasztása a 2006. augusztus 21-i napon hatályba lépő ÁSZF módosítás hatálybalépésének időpontjában már határozatlan időtartamra megkötött egyedi előfizetői szerződéssel rendelkező előfizetők, valamint a módosítás hatálybalépését követően megkötött egyedi előfizetői szerződések alapján előfizetővé váló személyek vonatkozásában elfogadásnak minősül.
    Így aki fel szeretné mondani az Externet Nyrt.-vel fennákló előfizetői szerződését - függetlenül attól, hogy van-e élő hűségszerződése -, az most 15 napon belül jogkövetkezmények nélkül megteheti.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr16526726

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása