offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    "Újdonság" az Actel-nél: 100 GB = Extrém használat!

    2008.05.05. 22:45 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: internet actel ászf

    A mai napon gondolom több Actel ügyfél kapott az alábbihoz hasonló tartalmú e-mail-t a szolgáltatójától:



    Tisztelt Ügyfelünk!

    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy április hónapban az Ön ADSL kapcsolatán keletkezett adatforgalom 71.3163GB  volt, amely forgalommal Ön elérte, illetve meghaladta az  Actel Általános Szerződési Feltételek 8.3.1. pontja szerinti Extrém Használatként meghatározott GB értéket. Kérjük ellenőrizze ADSL Internet kapcsolatát, hogy valóban csak Ön és az Ön által engedélyezett felhasználók veszik-e azt igénybe.

    Kérjük olvassa el az Actel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételei 8.és 9. fejezeteit, különös tekintettel a 9.3 pontra.  Amennyiben havi forgalma a továbbiakban is az Extrém Használatot meghaladónak találjuk, az Internet használati szokásainak jobban megfelelő ajánlatokkal fogjuk megkeresni. Az ÁSZF elérhetősége: www.actel.hu /Ügyfélszolgálat menüpont. Amennyiben kérdése, észrevétele van, forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz a 1209-es telefonszámon vagy írjon az ugyfelszolgalat@mail.actel.hu e-mail címre.

    Budapest, 2008. május 05.

    Üdvözlettel:

    Actel Zrt.

    Az "extrém használat" fogalma a legutóbbi, 2008. március 3-tól érvényes ÁSZF módosításkor került bele a szerződési feltételek közé, ezzel az Actel az első (az Axelero korábbi ténykedését leszámítva) ADSL szolgáltató, de összességében is az UPC-t követve a második olyan szolgáltató, aki havi forgalmi korlátot ad a "korlátlan" csomagokhoz, ráadásul 100 GB-ot, ami az UPC által adott ~250GB/hó (250GB/előző 3 hónap átlaga) korlátnak is kevesebb mint fele. Mindezt ugye akkor, mikor elvileg a szolgáltatók között verseny van az ügyfelekért, úgy látszik az Actel számára kezd nyűgös lenni a lakossági ügyfélkör, szabadulni szeretne tőle. Ehhez ez egy jó megoldás lesz. Az extrém használatot az ÁSZF 8.3.1. pontja definiálja:
    8.3.1. A Szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás

    A szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül, mely erőforrásoknak a jelen pontban meghatározottak szerinti túlzott igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések (így különös tekintettel jelen fejezetben részletezett Extrém Használat esetére) leronthatják a hálózat teljesítményét. A Szolgáltató a sávszélességgel való gazdálkodása, és ezáltal a szolgáltatás minőségének fenntartása miatt – fentiek figyelembe vételével – extrém mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor bármely hónapban az Előfizető adatforgalma a letöltési és feltöltési adatmennyiségek összegeként a 100 Gigabyte mennyiséget eléri vagy meghaladja (Extrém Használat). Az Extrém Használat megállapítása érdekében, illetve, ha a Szolgáltató a hálózatában Extrém Használatot állapít meg, akkor a hálózat integritásának és a szolgáltatás minőségének fenntartása érdekében következő megelőző intézkedéseket teszi:

    1. A Szolgáltató a szolgáltatás minőségének érdekében folyamatosan vizsgálja a hálózat rendeltetésszerű igénybevételét, méri az előfizetők adatforgalmát, mind letöltési, mind feltöltési irányban;
    2. Amennyiben az Előfizető adatforgalma az Extrém használatnak minősülő adatmennyiség számértékének 70%-át eléri, a Szolgáltató a forgalmi érték eléréséről e-mail formájában értesíti az Előfizetőt, a jelzett forgalmi érték számottevő meghaladásával járó extrém használatból fakadó jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel (ld. 3. pont), és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.
    3. Ha a hozzáférési pont forgalma eléri vagy meghaladja az Extrém Használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató, az Extrém Használatnak minősülő átvitt adatmennyiség elérésének napjától kezdődően, az adott előfizetői hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét az I. számú Mellékletben foglaltak szerint, a szolgáltatás garantált sávszélesség mértékére jogosult korlátozni az Extrém Használat detektálása hónapjának végéig.
    A kiküldött e-mail-ben külön felhívják a figyelmet az ÁSZF néhány pontjára: "Kérjük olvassa el az Actel Távközlési Zrt. Általános Szerződési Feltételei 8.és 9. fejezeteit, különös tekintettel a 9.3 pontra." Egyrészt a hivatkozot 9.3 pont azt taglalja, hogy ha az Ügyfél megvalósítja az "Extrém Használatot", és ezt az értesítést követően 3 napon belül nem hagyja abba, akkor a szolgáltató a szerződést 15 napos határidővel felmondhatja:

    9.3. A Szerződés felmondásának szabályai a Szolgáltató részéről

    A Szolgáltató az Előfizetői Szerződés megszegése esetén az Előfizetői Szerződést 15 napos határidővel felmondhatja, ha
    a) az Előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a Szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, a szolgáltatás minőségének fenntartását (pl.: Extrém Használat esetén) és az Előfizető ezt a szerződésszegést a jogkövetkezményekre figyelmeztető értesítéstől számított 3 napon belül sem szünteti meg,
    Furcsa módon az E-mail-ben, miután hivatkoznak a 9.3 pontra, utánna nem azzal folytatják, hogy ha "extrém használaton" kapják az ügyfelet, akkor repül, hanem hogy: "Amennyiben havi forgalma a továbbiakban is az Extrém Használatot meghaladónak találjuk, az Internet használati szokásainak jobban megfelelő ajánlatokkal fogjuk megkeresni." Kiváncsi leszek, hogy egy elvileg/korábban korlátlanként hírdetett és így megkötött 8M ADSL-nél jobbat mit tudnak ajánlani (persze ugyan azon árért, ilyen bérelt vonalas dolgokba ne is kezdjenek bele), különösen hogy ez a 100GB-os extrém használat mindegyik csomagra vonatkozik, így bármit ajánlanak, ott is 100GB lesz a limit. Vagy az lenen a jobb ajánlat, hogy havi 20e Ft-ért adnak ugyan úgy 8M ADSL-t, csak az valóbban korlátlan lesz? Aki teheti, váltson szolgáltatót.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr17456698

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása