offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    Tovább nőtt a szélessávú előfizetések száma

    2008.03.28. 15:00 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: telefon internet szélessáv nhh gyorsjelentés

    2008 februárjában 1,38 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben folyatódott a vezetékestelefon-vonalak számának csökkenése, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).



    Az NHH gyorsjelentése az egykori monopolszolgáltatók, a vezető alternatív szolgáltatók és a négy legnagyobb kábeltelevíziós társaság önkéntes adatközlésére épül. A hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma februárban 0,6 százalékkal 759 ezer fölé emelkedett.

    Az ADSL növekedési üteménél lényegesen gyorsabban, a januári adathoz képest 3 százalékkal nőtt februárban a kábelmodemes előfizetések száma. A gyorsjelentésben szereplő négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató (UPC, T-Kábel, Fibernet, DIGI) szélessávú internet-előfizetőinek száma februárban 440 ezerre emelkedett és mivel a négy cég részesedése a teljes kábelmodemes piacon mintegy 70 százalékos, így a szélessávú internetszolgáltatásra kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma országosan 620 ezer.

    Így az ADSL és kábelmodemes előfizetések száma február végén 1,38 millió volt Magyarországon, az egy évvel korábbi 1,06 millió után.



    Februárban a bekapcsolt vezetékestelefon-vonalak száma közel 4 ezerrel 3 millió 236 ezerre csökkent.



    Ennek megfelelően a 100 lakosra jutó hangátviteli csatornák száma a januári 32,25-ről 32,22-re, míg a háztartások telefonellátottságának aránya 64,27 százalékról 64,07 százalékra csökkent.



    A kezdeményezett hívások hossza februárban 570 millió perc volt, ami a januári szinthez képest 9,27 százalékos csökkenést jelent.



    Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama a januári 193,8 percről 176,1 percre,



    míg a kezdeményezett hívások átlagos időtartama februárban 3,44 percről 3,29 percre csökkent. A közvetítőválasztást igénybevevők száma a januári 773 ezer után februárban 745 ezer volt. Az előfizetők a hívásaikat februárban 11,22 százalékban – januárban 11,74 százalékban – kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és februárban összesen 64 millió percet telefonáltak ezen a módon.



    A számhordozhatóság keretében az előfizetők a szolgáltatók között februárban több mint 11 ezer számot hordoztak szolgáltatóváltással. A 2004 januárja óta az előfizetők számára a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében eddig közel 260 ezer szám mozgott a szolgáltatók között.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr19400692

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása