offline

Hírek, információk, gondok, bajok, problémák távközléssel, telefon- és internet -szolgáltatókkal, -szolgáltatásokkal

  • offline.blog.hu

  • Panaszod, ötleted van? Írd meg nekünk!
  • Friss kommentek

    Google Hírdetés

    Zugügyvéd

    Nincs megjeleníthető elem

    Tékozló Homár

    Nincs megjeleníthető elem

    Fogyasztók

    Nincs megjeleníthető elem

    NHH

    Nincs megjeleníthető elem

    Az Invitel lenyúlja az árkedvezményt

    2008.03.12. 18:30 | offline | Szólj hozzá!

    Címkék: invitel ászf

    Az INVITEL Távközlési Zrt. (Invitel) április 1-től érvényes ÁSZF-je érdekes dolgot tartalmaz: csökkent a vezetékes telefonról indított, és mobil rádiótelefon szolgáltató által végződtetett hívások végződtetési díja. Ezt a szolgáltatónak tovább kellene adni az Előfizetők felé, a 3/2002. (I. 21.) MeHVM rendelet (a távbeszélő-szolgáltatási piacon jelentős piaci erővel rendelkező távközlési szolgáltató által nyújtott távbeszélő-szolgáltatás díjairól, valamint az egyetemes távközlési szolgáltatással kapcsolatos díjcsomagokról) 18. § (2) alapján:

    18. § (2) A távbeszélő szolgáltató az egyes mobil rádiótelefon szolgáltató által nyújtott végződtetés forgalmi szolgáltatás díjaiból származó költségmegtakarítás forintban kifejezett mértékét köteles az adott mobil hálózatba irányuló hívások előfizetői forgalmi díjai csökkentése során legalább annak megfelelő mértékben érvényesíteni.

    Az Invitel ellenben megtalálta a "kiskaput", a kedvezményt úgy adja tovább, hogy pont a kedvezmény mértékével egyező áremelést is végrehajt, így gyakorlatilag nem változik semmi, azaz ügyesen zsebreteszi az Invitel a mobil hívások végződtetésének csökkenéséből adódó megtakarítást. A hivatalos tájékoztatás szerint:

    Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hagy a 3/2002 (1.21.) MeHVM sz. rendelet 18. §-a
    alapján az Invitel kötelezettsége, hogy amennyiben a mobil szolgáltatók a vele szemben érvényesített végződtetési díjaikat csökkentik, az ebből eredő költségmegtakarítást egyetemes díjcsomagjainak előfizetői számára tovább kell adnia. Az Invitel e kötelezettségének 2008. április 01. napjától olyan módon tesz eleget, hogy egyetemes díjcsomagjaiban a 3/2002 (1.21.) MeHVM sz. rendelet 12.§-a által számára engedélyezett és végrehajtott díjemelést (amelynek mértékét tájékoztatásul a Telefon ÁSZF 2.2. számú mellékletéhez csatolt 1. számú Függelék tartalmazza) egyidejűleg azonos mértékű díjcsökkentéssel korrigálja, mégpedig a következő mértékben:

    • a díjkülönbözet a 66, 68, 89, 95, 32 földrajzi számozási körzetekben az Egyetemes,Otthon Prémium, Otthon 180, Otthon 60, és Üzleti Alap díjcsomagok T-Mobile, Pannon, és Vodafone hívásirányaiban, nappali és kedvezményes időszakokban egységesen nettó 8.-Ft/perc (bruttó 9,6.-Ft/perc)
    • a díjkülönbözet a 24, 25, 27, 28, 33, 57, 62, 63, 88 földrajzi számozási körzetekben az üzleti és egyéni Alaphang egyetemes díjcsomagok T-Mobile, Pannon, és Vodafone hívásirányaiban, nappali és kedvezményes időszakokban egységesen nettó 12.-Ft/perc (bruttó 14,4.-Ft/perc).

    Hogy törvényes-e ez a megoldás, meglehet. De hogy a rendelet alkotóinak a szándékával ellentétes, és etikátlan is, az szinte teljesen biztos. Kicsit deja vu érzésem van: sok szolgáltató hasonlóan cselekedett annó az ÁFA 25%-ról 20%-ra való csökkenésekor, úgy látszik ez a "gyakorlat" sajnos teljesen elfogadott az Invitel-nél.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://offline.blog.hu/api/trackback/id/tr32452465

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása